Soldo medicina Beograd

Mi brinemo o vašem zdravlju

SOLDO MEDICINA je zdravstena ustanova-poliklinika koju je osnovao dr Savo Soldo, 1992. god. sa namerom da pacijentima pruži najkompletniju i najbržu dijagnostiku kao preduslov svakog uspešnog lečenja. Za te namene nabavljena je najsavremenija oprema tako da je SOLDO MEDICINA bila prva privatna ustanova koja je imala vlastiti skener, zatim rentgen, mamograf, najsavremenije ultra zvučne aparate i drugu opremu za kvalitetnu dijagnostiku. Osim najsavremenije opreme, SOLDO MEDICINA je svoj rad bazirala i na vrhunskim stručnjacima sa bogatim iskustvom. Takvo opredeljenje SOLDO MEDICINA je zadržala do današnjih dana i to je ono po čemu je pacijenti prepoznaju.

- DIJAGNOSTIKA -

Najbolji tim uvek uz vas

Multislajsni skener

Ultrazvuk

Rendgen

Mamografija

- SOLDO TIM -

Tim eksperta

U SOLDO MEDICINI rade stručnjaci različitih profila i sa bogatim iskustvom u oblastima koje pokrivaju. Među njima su profesori Medicinskog fakulteta, doktori medicinskih nauka, primarijusi i specijalisti sa dugogodišnjih stažom u našim najboljim klinikama.

DR IGOR ĐORIĆ

Radiolog

DR PREDRAG ĐUROVIĆ

Ginekolog

DR MARKO KAŠIKOVIĆ

Radiolog

DR DRAGOMIR JOVANOVIĆ

Ginekolog

DR ĐORĐE NIKČEVIĆ

Kardiolog

DR BRANIMIR KRALJEVIĆ

Ortoped / Traumatolog

Soldo Medicina Beograd

Multislajsni CT ili MSCT skener, poznat i kao CT skener višeslojnog snimanja, je napredna vrsta medicinskog uređaja za slikanje koji koristi rendgenske zrake kako bi pružio detaljne trodimenzionalne slike unutrašnjosti tela.

Ovaj tip CT skenera se često koristi u dijagnostici i praćenju raznih medicinskih stanja zbog svoje visoke preciznosti i sposobnosti detaljnog prikaza unutarnjih struktura. Omogućuje preciznije dijagnostičke preglede organa i tkiva, uključujući mozak, srce, pluća, trbuh, kosti, krvne sudove i druge delove tela. Pomaže u otkrivanju tumora, traumatskih povreda, upala, krvarenja, krvnih ugrušaka i drugih patoloških promena. Visoka rezolucija omogucava detaljan prikaz samih snimaka. 

MSCT je skraćeni naziv za multislajsni skener koji danas spada u najsavremeniji i najmoderniji način dijagnostike. Sa ovim skenerom dobija se detaljan anatomski prikaz ljudskog tela, gde se uz kompjutersku 3D animaciju omogućuje da se vidi prostorna analiza područja ili regije koje je snimano.

Neki od pregleda koje mozete obaviti sa MSCT skenerom: 

MDCT endokranijuma (glave)

MDCT paranazalne šupljine (sinusi)

MDCT temporalne kosti (srednje i unutrašnje uho)

MDCT orbita (očne duplje) 

MDCT hipofize

MDCT vrata 

MDCT pluća toraksa (grudni koš)

MDCT abdomena

MDCT male karlice

MDCT cervikalne kičme (vratna kičma)

MDCT torakalne kičme (grudna kičma)

MDCT lumbosakralne kičme (slabinska kičma)

Angiografija glave (MDCT krvnih sudova glave)

Angiografija vrata (MDCT krvnih sudova vrata)

multislajsni-skener-soldo-medicina-beograd

Multislajsni Skener je odličan za dijagnostiku jer omogućava detaljno i precizno snimanje unutrašnjih organa, što pomaže lekarima da brzo i tačno postave dijagnozu. Pored toga, multislajsni skeneri nude brže i kvalitetnije slike, što značajno unapređuje efikasnost medicinskih pregleda